perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kevät kevensi

Se, että painaa saman, minkä vuosi sitten, on enemmän kuin huojentavaa. Se oli minulle tärkeä tavoite ryhdistäytyessäni helmikuussa terveellisempään elämään. Hankalan puolen vuoden jälkeen sain taas juonesta kiinni, ja matka jatkui. On helpottunut, tyytyväinen ja niin paljon kevyempi olo. Mikä merkittävää: joka ikinen viime syksynä kerrytetty haastava, mieltä ja kroppaa runsaasti kuormittava kilo on pois.

Tästä on kiva lähteä kesää kohti. Viime kesähän meni painollisesti todella hyvin. Samaan pyrin nyt. Ja siihen kun päälle saadaan vielä hyvä syksy: ei sairasteluja, ei liikkumattomuuksia eikä hälläväliä -syöntejä. Toivon, että kesälomani ruokavalintoja motivoi ja ohjaa omalta osaltaan tavoitteeni olla kuukauden päästä (korkeintaan) tämän viikon painolukemissa. Lomalla ja reissussa tulee nautittua huolettomammasta kesäsyömisestä, joten tuskin paino putoaa. Mutta jos onnistuisi syömisissään sellaisella samalla kohtuudella kuin viime kesänäkin, eikä kerryttäisi vyötärölleen ainuttakaan kesäkiloa. Uskon sen olevan mahdollista. Tulen sitten neljän viikon päästä itkemään, kun jos alkukesä on mennyt muulla tavoin. Tosin tunnustan sen tarvittaessa jo aiemmin.

Loppukesästä ja syksyllä otan taas tiukemman otteen, eräänlaisen loppukirin. Olen nimittäin asettanut joulukuuhun itselleni merkittäväksi muodostuneen tavoitteen. Aion onnistua siinä. Sitä kohti hyvillä fiiliksillä kesästä ja auringosta, lomasta ja reissuista nauttien. Ja toivoen, että tämä vuosi olisi kokonaisuudessaan minulle hyvä ja tasapainoinen, pitkästä aikaa.

Sinullekin hyvää ja rentouttavaa kesää! Näe ja koe sinulle tärkeitä asioita.

2 kommenttia:

  1. Kesä on kieroa aikaa syömisten suhteen kun on kaikkea ihanaa niin pääruokien kuin jälkiruokien/herkkujen osalta kiusaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Toistaiseksi on mennyt hyvin, olen osannut arjessa tiukemman ruokavalion, lomasta huolimatta. Ja en ole paria kertaa lukuunottamatta lipsunut älyttömyyksiin kesäherkkujen kanssa. Katsotaan kuukauden päästä, miten kesä on jatkunut. :)

      Poista