perjantai 29. huhtikuuta 2016

Ruisleipätykkäys

Nyt on menossa jo viidestoista viikko tätä kevyempää ja terveellisempää kevättä. Ruokavalioremonttaamisen ja painonpudotuksen jälkeen olo on selkeästi parempi. Kannatti ryhdistäytyä, kannatti maksaa ruokavalio-ohjeista. Minä tarvin tämän, todella!

Viime viikko oli kiireinen, huh. Ensin oli yövuorot ja sen jälkeen vapailla niin paljon monenlaista tekemistä, että yöunet jäivät luvattoman lyhyiksi, eikä koneelle ehtinyt edes blogia päivittämään. Tämän viikon tavoite oli nukkua enemmän, mutta unet ovat olleet edelleenkin liian vähäiset. Laadukkaalla, riittävällä yöunella on valtava positiivinen merkitys kaikelle. Sellaisia öitä odotellessa. Josko vaikka viikonloppuna saisi nukuttua hieman paremmin. Tulisi kyllä tarpeeseen.

Paino on sahannut näiden parin viikon aikana kilon sisällä edestakaisin. Yövuoroputkella, menkoilla, ja viime sunnuntain vapaasyöntiaterialla on varmasti vaikutuksensa. Tiistai-illan suunnittelematon, leivinuunissa paistetun tuoreen leivän syömissessio teki hetkellisen turvotuksen ja ihan liian täysinäisen olon. Mutta kotitekoinen ruisleipä maistui ihan mielettömän hyvälle voin kanssa! Ei kaduta. Hyvillä mielin söin. En ollutkaan syönyt leipää yli kolmeen kuukauteen. Se on ollut ihan oma valintani, eikä ole ollut millään tavoin ongelmallista.

Olen ollut nyt muutaman päivän ihan tukossa. Nenä ja silmät vuotavat, aivastelen paljon ja olo on väsynyt. Taitaa olla jokakeväistä siitepölyallergiaa yhdistettynä pariin muuhun allergiaärsykkeeseen. Syömisiin tällä olotilalla on harmittava vaikutus: on haastavaa saada syötyä suunnitellut ateriat. Meinaa vähän kaikki ruoat tökkiä. Ei vain yksinkertaisesti maistu, kun nenä on tukossa ja olo nuutunut. Mutta jospa tämä menee pian ohi.

Viikonloppuna aion syödä rennommin ja vapaammin, ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Pidän ihan suunnitellusti hieman lomaa viime kuukausien säntillisestä ruokavaliostani. Se tuntuu juuri nyt sopivalta ja mahdolliselta ilman, että se olisi mikään repsahdus tai vaarantaisi matkan jatkumisen. Maanantaina palaan sitten taas ruotuun. Uskon, että tekee aineenvaihdunnallekin hyvää hieman irrotella. Saattaa siitä hyötyä pääkoppakin, luulen niin.

Vapun jälkeen on edessä reissusyömisiä. Ei pitäisi olla ongelma, luotan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti