maanantai 25. tammikuuta 2016

Dieettiviikko I

Ihan loistava ensimmäinen dieettiviikko takana. Olen tyytyväinen. Ei ole ollut ongelmia noudattaa ruokavaliota. Olen syönyt sen, mitä on kuulunutkin syödä, enkä mitään ylimääräistä. Ja noudattanut vuorotyöstäni huolimatta säännöllistä ateriarytmiä, se on iso muutos minulle. Ei ole ollut ainuttakaan tilannetta, että olisin halunnut toimia toisin. Leipää ja riisiä tai pastaa on hieman ikävä, mutta ei liiaksi. Olen ollut lähikosketuksissa herkkujen kanssa, nähnyt ja tuntenut tuoksun. Mutta ei, mitään ei ole ollut aikomustakaan hotkaista kitusiin. Niin paljon ei ole tehnyt mieli - hienoa!

Liikunta on ollu pelkkää hyötyliikuntaa eli kävelyä töihin ja asioille. Kroppa tuntuu vähitellen taas pelaavan normaalimmin, joten eiköhän tässä pian heltiä lupa kevyesti kokeilla vaikka sitä kuntopyöräilyä. Sinällään en aio nyt stressata tästä liikkumattomuudesta. Nyt on tärkeintä saada ruokavalio terveelle, varmalle pohjalle. Uskon, että nämä kuusi viikkoa antavat siihen hyvän mahdollisuuden, jos kun hyödynnän sen.

Alkaneen ruokavaliodieetin vuoksi olen halunnut käynyt joka aamu vaa'alla. Saattaa olla, että käyn jatkossakin. Painokäyrä on ollut koko ajan laskeva. Tänään se oli kuitenkin eilisestä puoli kiloa plussalla, koska menkat. Tuntuu vähäiseltä moinen turvotus, kun tiedän painoni joskus heilahtaneen paljon enenmmänkin kyseisen asian vuoksi. Eli terveellinen ruokavalio vähentää kuukausittain toistuvaa turvotustakin, uskoisin. Melkoisen kiva ilmiö.

Ensimmäisen viikon painonpudotus olisi ollut reilu ilman menkkaturvotusta. On sen nytkin hieno. Se on selvää, että ensin lähtee nesteturvotus ja sitten vasta alkaa kutistua rasvasolukko. Ensimmäinenkin silti tuntuu jo kehossa ja motivoi omalta osaltaan jatkamaan. On keveämpi olla ja liikkua, kun se paisunut palleakin sulaa vähitellen.

Ei valittamista siis. Matka on vahvasti jatkunut, ja nyt on vasta tammikuu. Jee-e!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti